• Deti a architektúra

          • Každoročne sa naša škola zapája do výtvarnej súťaže spoločnosti CEMMAC Deti a architektúra. Tentokrát bolo zadanie "Pekný rodinný dom". V piatok 25. novembra si v kultúrnom dome prevzali ocenenie Karin Ďurčová, Branislav Stojanovič, Gabriel Turák, Janka Vulganová, Michaela Králiková, Vanesa Vulgánová a Zuzana Jendrušová zo ZŠ a Liana Korienková a Lívia Šimáková z MŠ. Oceneným blahoželáme a zárovem ďakujeme našim talentovaným žiakom, ktorí sa postarali o kultúrny program.

          • Oznam pre stravníkov ŠJ

          • Vedúca ŠJ žiada stravníkov, ktorí neuhradili stravné za mesiace október a november, aby tak urýchlene urobili. (môžu pridať aj decembrovú platbu)

            Výška mesačnej platby        I. stupeň 27,20 €      II. stupeň 29,-

            V prípade nejasností je možné kontaktovať vedúcu ŠJ na t.č. 0948 910 355.

          • Nezabúdame - Deň vojnových veteránov

          • V piatok 11. novembra si žiaci deviateho ročníka na hodine dejepisu pripomenuli ukončenie  I. svetovej vojny. „Veľká vojna“ -  ako ju súčasníci volali, sa skončila presne 11.11.1918 kapituláciou Nemecka. Tento deň, ktorého symbolom sú červené maky, je zároveň Dňom vojnových veteránov. Základné informácie aj pre ostatných žiakov školy pripravili na nástenke Aďa a Linda. Na záver hodiny položili deviataci kyticu kvetov s nápisom NEZABÚDAME k obnovenému pomníku padlých spoluobčanov z Horného Srnia.

          • Trenčiansky robotický deň

          • Naši žiaci aj tento rok získali významné ocenenie na medzinárodnej súťaži robotov Trenčiansky robotický deň, ktorý sa konal 10. novembra. S projektom Decontaminer sa žiaci Patrik Chlebana, Šimon Hurák, Michaela LiptákováAndrea Valentínová umiestnili v kategórii Freestyle na krásnom 2. mieste. Žiaci pred odbornou porotou prezentovali premyslenú konštrukciu a program, ktorý dokonale spája chemické poznatky s praktickým čistením vody. Ekologický zámer projektu zaujal našich i zahraničných hostí a získal aj špeciálnu cenu priemyslu od firmy ANTES GM za výnimočnú prácu žiakov. Všimli si nás aj novinári a rozhovor so žiakmi si môžete pozrieť na https://terajsok.sk/2022/11/12/16-rocnik-trencianskych-robotickych-dni/.

          • Tekvičkobranie v ŠKD

          • Aká by to bola jeseň bez tekvičiek? Preto i tento rok, posledný októbrový týždeň sa školský klub zaplnil tekvičkami a tvorivými deťmi. Chlapci aj dievčatá naplno využili svoju fantáziu a vestibul našej školy sa zmenil na nepoznanie. Posúďte sami (viac foto vo fotogalérii).

          • Október sa niesol v znamení úcty k starším

          • Rozdávať radosť sa našim žiakom a členom folklórneho krúžku Kamenček podarilo októbrovým vystúpením v CSS Lipovec. S hudobným sprievodom Romana Papiernika, Huga Puliša a Sama Húserku sa predstavili slovenskými ľudovými piesňami, dievčenským tancom, básňou a tančekom Na Čiernej hore. Žiaci 4.ročníka a ŠKD vyrobili pre klientov DSC milé darčeky a pozdravy. Ani naši folkloristi však neodišli s prázdnymi rukami, každý dostal ručne vyrobenú mini-tekvičku. Na záver nás čakalo aj malé hudobné prekvapenie. Ďakujeme. Viac foto v galérii (oplatí sa rozkliknúť).

          • Deň jablka

          • Aj v tomto školskom roku na konci októbra jablko opäť oslavovalo svoj deň. Žiaci 1. - 4. ročníka realizovali tvorivé a vzdelávacie aktivity s jablkom na matematike, výtvarnej výchove, telesnej výchove i v projekte "Viem, čo zjem", ktorý je zameraný na zdravú výživu. V tento deň sa samozrejme zdravá desiata nezaobišla bez jablka.

          • Dojazdili sme ...

          • Kampaň Do školy na bicykli opäť zvýšila počet detí, ktoré prichádzali do školy na bicykloch i kolobežkách. Motiváciou im boli nielen kupóny, ktoré im zabezpečili imunitu voči skúšaniu či zabudnutiu domácej úlohy. S nadšením sa zapojili aj do ďalších aktivít: súťaže v jazde zručnosti, dopravná výchova na dopravnom v ihrisku v areáli materskej školy i priamo v obci, údržba bicykla, blokové vyučovanie s dopravnými značkami, aplikačné úlohy s bicyklom na matematike, monitorovanie dopravy v našej obci i výtvarné práce. Do súťaže Bike galéria v prírode sa zapojili triedy 1. A , 2. A, Vanda Karcolová z 3. A a Filipko Bulejko z 1. A. Ďakujeme nielen im, ale aj všetkým žiakom a pedagógom, ktorí svojimi aktivitami prispeli do 8. ročníka kampane Do školy na bicykli. Viac foto v galérii.