• Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

          • V stredu 22. februára sa uskutočnilo obvodné kolo súťaže - Hviezdoslav Kubín. Zúčastnili sa ho naši najlepší recitátori, ktorí postúpili zo školského kola. Nesklamali a dosiahli výborné výsledky. V  I. kategórii sa na 2. mieste v prednese prózy umiestnil Danielko Lipták. V III. kategórii získala v prednese poézie 3. miesto Lívia Michalíková a v prednese prózy skvelé 1. miesto Michaela Liptáková. Danielko a Michaela zároveň postupujú do okresného kola. Gratulujeme!

          • Florbal - oznam

          • Počas jarných prázdnin, čiže v stredu 1.3.2023 florbalový tréning nebude. Zároveň vedúci tréningov oznamujú, že v termínoch všetkých typov prázdnin sa tréningy nekonajú.

          • Úprava príspevku za stravu v ŠJ od 1.3.2023

          • Na základe zmeny vo finančných pásmach pre školské stravovanie prijala Obec Horné Srnie VZN č. 2/2023, ktorým sa od 1.3.2023 mení výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni nasledovne:

            - 1.stupeň ZŠ 1,70 €/obed     - 2.stupeň ZŠ 1,90 €/obed

            Stravu rodič platí mesiac vopred do 20. Výška mesačných režijných nákladov sa nemení, zostáva 3,- €. Odporúčame rodičom nastaviť si mesačné platby na 33,60 € mesačne pre 1.stupeň (1,70 x 18 dní +3,-) a 37,20 € pre 2. stupeň (1,90 x 18 dní + 3,-). Vyúčtovanie stravného bude pred koncom šk. roka v máji. Odporúčame rodičom, aby nezabúdali odhlasovať deti zo stravy alebo si obed odobrali do obedára v prípade, že sú deti choré alebo nie sú v škole.

          • Biologická olympiáda - okresné kolo

          • 14. februára sa žiačky našej školy Karin Ďurčová z 8.A a Linda Pavlovičová z 9.A zúčastnili okresného kola olympiády z biológie. Svoje projekty prezentovali pred porotou a priniesli množstvo zaujímavých informácií, ktoré zaujali aj prítomné publikum. Odborná porota udelila Linde Pavlovičovej 1. miesto a bude našu školu reprezentovať aj v krajskom kole. Dievčatám blahoželáme a Linde prajeme ešte veľa úspechov.

          • Volejbalistky vybojovali 3. miesto v okresnom kole

          • V stredu 15. februára vycestovali naše dievčatá do Trenčína na okresné kolo vo volejbale starších žiačok. Finálového turnaja sa zúčastnilo 5 najlepší škôl z celého okresu. Hralo sa systémom každý s každým. Po dvoch výhrach a dvoch prehrách sme obsadili pekné 3. miesto. BLAHOŽELÁME! Školu vzorne reprezentovali: Zuzana Dušičková, Izabela Šedivá, Nela Makovcová, Petra Kebísková, Lucia Púčeková, Sofia Horná, Simonka Chmelinová a Laura Bahnová.

          • First Lego League - Fabrickí Legomajstri

          • V sobotu 11. februára našu školu reprezentoval tím Fabrickí Legomajstri (deviataci z robotického krúžku) na celosvetovej robotickej súťaži FIRST LEGO LEAGUE v kategórii Challenge (9. až 16 rokov). Regionálne kolo tejto súťaže sme tentokrát absolvovali v Trnave. Témou roka bola energia. Žiaci boli hodnotení v štyroch častiach: Robot Game a Robot Design (plnenie misií pomocou robota, ktorého žiaci sami navrhli a naprogramovali), Innovation Project (inovačný projekt z témou nákladnej dopravy) a Core Values (základné hodnoty). Najvyššie ocenenie 1. miesto sme získali v kategórii základné hodnoty. Porota ocenila našu schopnosť objaviť niečo nové, získavať nové zručností, inovatívnosť a dopad, práca v tíme, spolupatričnosť a zábava.Počas prípravy na inovačný projekt sa žiaci robotického krúžku zúčastnili exkurzie v a.s. Cemmac.  Zaujímali sa o zdroje energie a využívanie alternatívnych palív. Diskutovali o vplyvoch výroby na životné prostredie a hodnotili inovatívny prístup k energiám vybudovaním fotovoltickej elektrárne ako doplnkového zdroja elektrickej energie v podniku. Ďakujeme p. Ing. Róbertovi Jánskemu, že nás pozval na diskusiu a sprostredkoval nám veľa zaujímavých informácií k našej prezentácii.

          • Záložka do knihy spája školy a vianočné čítanie

          • Aj počas tohto školského roka sme našli na našej škole žiakov, ktorí cez vianočné prázdniny čítali zaujímavé knižné príbehy. Svoje postrehy a odporúčania si navzájom sprostredkovali na besede v knižnici. Za svoju usilovnosť pri čítaní a aj pri výrobe záložiek dostali milú odmenu.

          • Biblická olympiáda

          • V stredu 25. januára sa uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády. Zúčastnilo sa jej 12 žiakov druhého stupňa. Na súťaž sa pripravovali čítaním vybraných kníh zo Svätého Písma. V tomto roku to boli knihy -  Nehemiáš, Judit, Ester a 1. Petrov list. Úspešnými riešiteľmi sa stali - Marcia Marina De Assuncao Jacinto (9.A), Vanessa Huňová (8.A), Elizabeth Satinová (6.B), Dagmara Papierniková (6.A) a Janka Vulganová (8.A). Prvé 3 žiačky nás budú reprezentovať na dekanátnom (okresnom) kole, ktoré sa bude konať 28. marca. Prajeme im Božie požehnanie a ďakujeme všetkým, ktorí sa do Biblickej olympiády zapojili.

          • Voľnočasová kolekcia oblečenia

          • Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsvmitucha/ 

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 19.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

          • Lyžiarsky výcvik KRAHULE

          • Deviataci a ôsmaci posielajú pozdrav zo zasnežených Krahúl. Od pondelka 30. januára do piatku 3. februára získavali základy lyžovania alebo zlepšovali svoju lyžiarsku techniku. Vo štvrtok v pretekoch preukázali svoju rýchlosť a šikovnosť. Medzi dievčatami najrýchlejšie zvládli slalom Andrea Valentínová, Karin Ďurčová a Lucia Dušičková. Samuel Savka, Oliver Kebísek a Peter Chlebana zasa boli najrýchlejší medzi chlapcami. Pobyt si spestrili večerným programom a karnevalom. Viac foto už čoskoro v galérii.