• Naše žiačky získali ďalší pohár vo VYBÍJANEJ

          • Piatok 30.marca sa konalo okresné kolo vo vybíjanej. V silnej konkurencii šiestich najlepších škôl Trenčianskeho okresu sa našim dievčatám podarilo vyhrať základnú skupinu a postúpiť do semifinále. V ňom nás po veľkej dráme napokon porazili hádzanárky zo ZŠ Hodžova. Táto jediná prehra na turnaji nás odsunula do zápasu o konečné 3. miesto, ktorý naše dievčatá suverénne vyhrali.

            Našu školu vzorne reprezentovali: Zuzka Dušičková, Sára Zoe Gabrielová, Júlia Liptáková, Laura Bahnová, Hanka Durasová, Vanesa Kebísková, Sára Kebísková, Klaudia Kovačovicová, Natália Varčeková, Elička Vandžalová, Sofia Mančíková, Elizabeth Satinová."Bojovali sme každý zápas ako sa dalo. Najväčší stres prišiel v semifinále, keď sme hrali o postup do finále. Sme rady, že sme sa mohli zúčastniť turnaja a zároveň sme smutné, že sme prehrali o jediný bod v semifinále" (kapitánka družstva Zuzka Dušičková) "Chcel by som pochváliť naše dievčatá za nasedenie, prevedenú hru a odvahu na turnaji, počas ktorého lietali naozaj poriadne strely"  Mgr.Marek Hric

          • Tehlička pre Angolu

          • Naša škola sa už 12. rok zapája do akcie TEHLIČKA, ktorú organizuje občianske združenie SAVIO. Je to celoslovenská pôstna a veľkonočná zbierka, ktorej výťažok putuje na pomoc ľuďom v rozvojových krajinách. Tohtoročná zbierka je určená na opravu a rozšírenie školy v angolskom meste Huambo, ale aj na skvalitnenie vyučovania. V miliónovom meste, vzdialenom 600 kilometrov od Atlantického oceánu, dostali saleziáni od miestneho biskupa k dispozícii veľký pozemok, na ktorom je zatiaľ iba škola. Má len šesť tried, ale navštevuje ju 4 000 detí – väčšina žiakov má preto vyučovanie pod stromami, kde sa aspoň trochu chránia pred horúcim slnkom v období sucha. V období dažďov sa vyučovanie ruší. Cieľom zbierky je zvýšiť počet tried v škole až na 30 nových a zrekonštruovaných tried. POMÔŽME SPOLOČNE darovať vzdelanie pre tisícky detí  a mladých v Angole. Naši žiaci si môžu v škole kúpiť tehličky (1 tehlička stojí 50 centov) a dokresľovať ich na svoj triedny plagátik. Viac o tejto akcii nájdete na www.tehlicka.sk ĎAKUJEME VÁM, ŽE POMÁHATE!

          • Prihlásenie detí na dotáciu na obedy - o daňový bonus rodič nepríde

          • Rodičia daňový bonus nestrácate prihlásením svojho dieťaťa na obedy zadarmo. Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu cez EduPage ŽIadosti/Vyhlásenia - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA alebo na tlačive dostupnom u vedúcej ŠJ, najneskôr do 31. marca 2023.

          • Dotácia na obedy od 1.5.2023

          • Vážení rodičia, aby škola mohla zabezpečiť všetko potrebné k uplatneniu dotácie na stravu Vašich detí, venujte pozornosť nasledujúcej informácii.

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu cez EduPage ŽIadosti/Vyhlásenia - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA alebo na tlačive dostupnom u vedúcej ŠJ, najneskôr do 31. marca 2023.

            Navratka-_rodic.docx


          • Okresné kolo - Hviezdoslavov Kubín

          • Vo štvrtok 16. marca sa naši žiaci Daniel Tadeáš Lipták (3.A) a jeho sestra Michaela Liptáková (9.A) zúčastnili okresného kola Hviezdoslavovho Kubína v Bošáci. Ich prednesy boli skvelé a konkurencia bola naozaj silná. V prednese prózy sa obaja vo svojej kategórii umiestnili na 3. mieste, k čomu im zo srdca blahoželáme.

          • Úspechy v anglickom jazyku

          • Každoročne na našej škole prebieha školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, kde majú žiaci možnosť preukázať svoje vedomosti nielen v písomnom prejave, ale aj vo svojich komunikačných schopnostiach v cudzom jazyku. Teší nás vysoký záujem zo strany žiakov o tento typ súťaže, a to aj napriek jej pomerne vysokej náročnosti. Tí najlepší nás vo februári reprezentovali v okresnom kole v Trenčíne, kde sa v silnej konkurencii angličtinárov podarilo Viki Szabóvéj (9.A) obsadiť výborné 4. miesto a od stupňa víťazov ju delilo len 0,33 boda. Viki sa darilo aj v medzinárodnej jazykovej súťaži Jazykový kvet, do ktorej sa zapojila s vlastnou poviedkou napísanou v anglickom jazyku "Get Lost". Po úspešnom zvládnutí regionálneho kola postúpila do celoslovenského finále, ktorého výsledky sa dozvieme na konci mesiaca marec. Autorke držíme palce!

          • Obvodné kolo - VYBÍJANÁ žiačky

          • V stredu 15. marca sa v našej športovej hale konalo obvodné kolo žiačok vo VYBÍJANEJ. Turnaja sa zúčastnili 4 školy. Naše dievčatá potvrdili svoje kvality v loptových hrách, využili výhodu domáceho prostredia a zvíťazili vo všetkých zápasoch, čím si zabezpečili postup do okresného kola, ktoré sa bude konať 30. marca v Trenčíne. Držíme palce!!!

            Kapitánka družstva Zuzka Dušičková: „Hrali sme proti družstvám ZŠ J. Paľu Nemšová, KSŠ Nemšová a ZŠ sv. A.S.Benedikta Trenčín. Zo začiatku turnaja sme boli nervózne, ale postupne  to z nás opadlo a turnaj sme si užili. Sme veľmi rady, že sme sa mohli zúčastniť a reprezentovať našu školu. Tešíme sa na okresné kolo.“

          • Postrehy zo ŠJ

          • Rodičia, nakoľko sa zvyšovali poplatky za stravu, chceli by sme Vás poinformovať ako jedia/nejedia naše deti. Dozorkonajúci učiteľ nerobí nátlak na deti, skôr by sme chceli apelovať na rodičov, aby deťom vysvetlili, že nezjedené jedlo sú vyhodené peniaze:

            - rodičia platíte aj za polievku, približne polovica detí polievku neje,

            - rodičia platíte aj za zeleninový šalát alebo kompót, tretina detí šaláty neje,

            - niektorí šprintéri sú naobedovaní za 3 min., čiže polovicu obeda odnesú, hlavne stravníci po 6. hodine,

            - v prípade, že mäso nie je nakrájané, čiže je plátok mäsa vcelku, odnesú ho, zrejme nevedia používať príbor,

            - ovocie alebo dezert je súčasťou nutričnej hodnoty obeda, žiak by ho mal zjesť v ŠJ, nezriedka sa stáva, že je nimi "vyzdobený" školský dvor alebo obec,

            - jedálny lístok je vopred známy na EduPage, v prípade, že Vaše dieťa dané jedlo neobľubuje, je vhodné ho odhlásiť.

            Veríme, že spoločným úsilím zlepšíme stravovacie návyky našich detí.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Václava Mitúcha, Školská 368/2, Horné Srnie informuje o poskytnutí riaditeľského voľna pre žiakov 6., 7. a 8. ročníka ZŠ na základe § 150 odsek 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov dňa 22. marca 2023 z organizačných dôvodov (Testovanie 9).