• OKTÓBER - mesiac úcty k starším

          • Ani tento rok sme nezabudli na našich starkých nielen doma, ale i v CSS Lipovec v našej obci. Talentovaní ôsmaci pre nich nahrali video-scénku, ktorú im poslali na pobavenie, nakoľko pandemická situácia nám neumožňuje ich navštevovať priamo v centre. Dobrovoľníci z radov žiakov a učiteľov pomohli pri zveľaďovaní vonkajšieho areálu centra. Deti z ŠKD si pre nich pripravili mini program a malý darček v podobe kvietkov - slnečníc, aby im počas chladnejších dní rozžiarili izby a pripomenuli nielen slniečko, ale aj to, že niekto na nich myslí. Pozdravy a kvietky deti priniesli pani riaditeľke CSS a prítomným sestričkám s prosbou, aby ich starkým odovzdali spolu s hrejivým objatím a veľkým ĽÚBIME VÁS!

          • 21. október - Svetový deň jablka

          • Aj v našej škole si deti pripomenuli tento deň rôznymi zábavnými a vzdelávacími aktivitami. Oboznámili sa s prospešnosťou jablka pre ľudské zdravie, s možnosťami jeho spracovania konzumácie. Pripravili si príjemné posedenia s ochutnávkami jabĺk, jablkového džúsu a jablkových dezertov. Jablká využili aj pri aktivitách na vyučovacích hodinách, v školskej záhrade, pri športových súťažiach v telocvični súťaži o najväčšie jablko.Deň jablka sa nám vydaril. Dôkazom sú fotografie v galérii.

          • Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní

          • Cieľom tohto projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov. Na seminároch sa zúčastnili žiaci 9. ročníka, ktorí mali možnosť precvičiť si nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia rodinného rozpočtu a pochopiť základné princípy sporenia a investovania. Žiaci ocenili kreatívnu formu výučby – nielen prednášanie, ale rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy. Celková úspešnost záverečného testu bola 80%. 6 žiakov zvládlo test na 95 %.

             

          • Jeseň v školskej záhrade

          • Tento týždeň pribudli v našej školskej záhrade stĺpovité odrody ovocných stromov. S ich výsadbou pomohli naši šikovní siedmaci, ôsmaci a deviataci v rámci predmetu technika a polytechnika. Prakticky si vyskúšali celý postup od výkopu jamy, úpravy koreňového systému, pridania mykoríznych húb do výsadbového substrátu, upevnenia k opornému kolu a úpravy koruny stromu. 

          • Svetový deň zdravej výživy v ŠKD

          • Minulý týždeň sa niesol v oboch oddeleniach ŠKD v duchu Svetového dňa zdravej výživy (16.10.). Vedomosti si deti overili a doplnili informáciami z nástenky umiestnenej vo vestibule školy. Spoločne pripravili a naaranžovali výstavku ovocia a zeleniny. A v stredu 13.10. sa konal v ŠKD už tradičný „Zdravý olovrant“. Deti sa zahrali na kuchárov a kuchárky, pripravili si z prineseného ovocia a zeleniny samé chutné a zdravé dobroty. Tie veľmi rýchlo mizli v ich bruškách. Vo fotogalériii nájdete aj fotky z výstavy ovocia, zeleniny a jesenných aranžmánov.

          • Technická olympiáda - školské kolo

          • Úspešní riešitelia školského kola Technickej olympiády

            Kategória A   1. Šimon Hurák – VIII. A   2. Matej Kebísek – IX. A

            Kategória B   1. Pavol Matějka  - VI. A   Blahoželáme!

          • Trenčianske hodiny

          • Minulý týždeň si najlepší speváci vyspievali ocenenie v školskom kole v speve ľudových piesní "Trenčianske hodiny". Ďakujeme všetkým súťažiacim a gratulujeme víťazom:

            1.kat. K. Blašková 3.A, Š. Vavruš 1.A, L. Papierniková 2.A, D. Lipták 2.A

            2.kat. Marek Fabuš 5.B, O. Mikuš 5.B, O. Savková 6.A, L. Turáková 4.A, I. Šedivá 6.A

            3. kat. M. Liptáková 8.A, L.Varčeková 7.A, P. Kebísková 7.A

             

          • 2 týždne aktivít s bicyklom sú za nami

          • Od 27. 9. - do 8. 10. sme sa zapojili do aktivít kampane Do školy na bicykli. Ráno sme prichádzali do školy na bicykloch viac ako inokedy. Motiváciou nám boli nielen kupóny, ale aj súťaže a jazdy zručnosti na bicykli, dopravná výchova v okolí základnej i materskej školy, bike galéria, bike interview, oprava defektu i monitorovanie dopravy v našej obci. V jazde zručnosti na čas 5. - 9. ročník sa stali absolútnymi víťazmi Petra Kebísková zo 7. A a Peter Chlebana z 8. A.

            Vo výtvarnej súťaži – Bike galéria získala 1. miesto Ema Kebísková zo 4. A. Na 2. mieste sa umiestnili Diana Kristínová zo 4. A a Ema Mikušová z 3. B. Na 3. mieste Vanessa Valaščinová a Jasmínka Martišková z 1. A a Lara Papierniková z 2. A.

            V súťaži Bike interview sa stali víťazkami Marcia Jacinto a Lívia Michalíková, ktoré poslali na e- mail zaujímavé otázky a odpovede pre majiteľa cykla. Nezabudli priložiť aj fotku, ktorú si môžete pozrieť v galérii. Ďakujeme všetkým deťom, učiteľom a rodičom, ktorí sa zapojili do aktivít s bicyklom. Bicykel jednoznačne do našej školy a obce právom patrí!

          • Zapojte sa do sprievodných súťaží kampane Do školy na bicykli

          • Súťaž pre žiakov 1. stupňa BIKE GALÉRIA

            Výtvarná súťaž na tému Do školy na bicykli - ľubovoľná technika, formát A3, podmienkou je mať svoj bicykel so stojanom, na ktorom bude výkres vystavený. Výkres treba pripraviť do 6.10. Ďeň výstavy bude oznámený včas.

            Súťaž pre žiakov 2. stupňa BIKE INTERVIEW - Dobre cyklo v Nemšovej

            Trieda, skupina žiakov alebo jednotlivec sa bezpečnou jazdou prevezie do predajne Dobre cyklo v Nemšovej (J. Palu 51). Pripraví si pre majiteľa predajne zaujímavé otázky, ktoré súvisia s témou bicykel. Otázky a odpovede si zapamätá a odošle na e-mailovú adresu krchnavkova@gmail.com aj s fotkou pred predajňou alebo vo vnútri predajne s majiteľom predajne, ktorý sa teší na všetkých súťažiacich.

          • Do školy na bicykli

          • V dňoch od 27. 9. - 8. 10. sa žiaci a učitelia môžu opäť zapojiť do celonárodnej kampane Do školy na bicykli, ktorá podporuje zdravú, bezpečnú a prirodzenú mobilitu žiakov a pedagógov. Podmienkou je prísť do školy na bicykli alebo kolobežke. Čím väčší počet počet účastníkov, tým väčšie šance pre našu školu získať zaujímavé ceny. A aké výhody prináša jazda na bicykli alebo kolobežke pre žiaka? Za každé 3 jazdy získa žiak kupón, ktorý mu zaručí imunitu pred skúšaním alebo zabudnutím domácej úlohy či pomôcky. Okrem ekologických jázd do školy sa uskutočnia v triedach aj ďalšie aktivity spojené s bezpečnou jazdou do školy na bicykli, dopravnou výchovou, jazdami zručnosti, údržbou bicykla a opravou defektu, monitorovanie dopravy v obci, prezententácie o histórii bicykla.

          • Coding Giants - Kóduj s obrami

          • Zaujíma Ťa programovanie, využi ponuku online workshopov ZADARMO pre deti a mládež vo veku 7 až 19 rokov pod názvom: KÓDUJ S OBRAMI (16.-26. september). Nutné je prihlásiť sa prostredníctvom registračného formulára - prihlášku vyplňuje rodič alebo zákonný zástupca. Registrácia tu:https://www.codinggiants.sk/kso

             

          • Majstrovstvá okresu v kolkoch

          • Naše siedmačky Janka Vulganová a Mária Barbora Kebísková prekvapili svojimi úspechmi v kolkoch, kde sa im okrem iných úspechov podarilo v kategórii žiaci umiestniť na 1. a 3. mieste. Gratulujeme!

          • Projektový deň - FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ

          • V stredu 8. septembra si naši žiaci rozvíjali svoje vedomosti, zručnosti a skúsenosti s peniazmi pomocou rôznych aktivít. Prváci vymaľovávali pokladničky - prasiatka. Druháci si matematické zručnosti precvičovali počítaním bankoviek a mincí. Tretiaci riešili finančný kvíz o príjmoch a výdavkoch v domácnostiach. Štvrtáci  rozvíjali tvorivosť, fantáziu, myslenie pri tvorbe reklamy a predaja výrobkov. Viac foto vo fotogalérii.

          • Antigénové samotesty

          • Dnes 8.9. si škola vyzdvihla antigénové samotesty. Tak ako bolo už medializované, rodič, ktorý prejavil záujem obdrží namiesto 25 kusov iba 5 kusov samotestov. Nakoľko balenie je po 25, chceme požiadať rodičov, ktorí prejavili záujem o tieto testy, aby vytvorili skupinky pre 5 žiakov a prebrali si celé balenie (považujeme to za hygienickejší spôsob). Táto možnosť bude dnes do 14.30 hod na tel. čísle 0902 132 343 a zajtra do 10.00 hod. Následne zostávajúce testy už prerozdelí škola (nutné otvárať balenie) a odošle rodičovi prostredníctvom žiaka. Ďakujeme za spoluprácu.

          • Vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Nakoľko sa okres Trenčín nachádza od pondelka 6.9. v oranžovej farbe (stupeň ostražitosti), bude potrebné v prípade, že Vaše dieťa chýba na vyučovaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní predložiť tr. pani učiteľke vyhlásenie o bezpríznakovosti. Ak Vaše dieťa nechýbalo, nič nepredkladáte a samozrejme platí, že choré dieťa do školy nepatrí.

          • Otvorili sme nový školský rok 2021/2022

          • Vo štvrtok 2. septembra sme privítali v základnej škole 216 žiakov. Z toho 24 prváčikov, ktorým želáme, aby sa im v škole darilo a páčilo, aby zvládli tento náročný rok s úsmevom a v zdraví.

          • Kloktacie PCR testy

          • Vážení rodičia, na základe Vášho záujmu boli škole dodané zatiaľ iba kloktacie PCR testy, ktoré budú záujemcom distribuované dnes v piatok 3.9.2021 prostredníctvom žiaka - Vášho dieťaťa. Nakoľko odber slín bude realizovať rodič v domácom prostredí, je potrebné dodržať správny postup, ktorý nájdete priložený k odberovému setu. Žiadame Vás o odber v nedeľu 5.9.2021 a následné doručenie do školy v pondelok ráno, kedy žiak odovdá vzorku tr. pani učiteľke. Škola sa o registráciu vzorky postará a následne ešte v pondelok si vzorky preberie laboratórium. Výsledok testu sa dozvie rodič do 72 hod., je však potrebné si uchovať číslo kódu, ktorý je priložený v krabičke s testom na letáčiku v nemeckom jazyku, pretože tento kód bude potrebné vpísať pri obdržaní emailu z laboratória. Vzorky, ktoré nám nebudú doručené v pondelok do 11.00 hod. už laboratórium nepreberie. Verím, že to zvládneme. Všetky podrobné informácie nájdete v krabičke s testom a v prílohe tohto oznamu.