• Betlehem

          • Do súťaže o najkrajší vlastnoručne zhotovený BETLEHEM sa zapojilo osem jednotlivcov a dva triedne kolektívy. Vytvorili krásne diela, ktoré zdobia našu školu a navodzujú vianočnú atmosféru. Keďže boli všetky výtvory nádherné a originálne, ocenenie si zaslúžili všetci. Ešte raz ďakujeme Vaneske Císarovej, Lei Vandžalovej, Miškovi Liptákovi, Ivanke Jendrušovej a jej súrodencom, Lili Varčekovej, Jakubovi Kebískovi, žiakom 1.B a 2. A triedy a ich pani učiteľkám. Fotky z tvorby betlehemov nájdete vo fotogalérii.

          • Okresné kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY

          • Matej Kebísek z 9.A a Šimon Hurák z 8.A aj tento rok zabojovali v okresnom kole technickej olympiády. V kategórii A obsadili krásne 1. miesto a postupujú do krajského kola. Blahoželáme!

          • Enviro workshop

          • Štvrtáci v stredu 1. decembra absolvovali formou blokového vyučovania zaujímavý workshop rozdelený do troch častí: Územná ochrana, Druhová ochrana, Stráž prírody. Žiaci aktívne komunikovali s lektorkou, vytvárali kreatívne upomienkové predmety, preukazovali svoje vedomosti. Dúfame, že získané vedomosti uplatnia aj v každodennom živote a budú prispievať k ochrane prírody a zodpovednému prístupu k našej planéte. Viac foto v galérii.

          • Vstup do školského areálu v čase mimo vyučovania a núdzového stavu je prísne zakázaný

          • Upozorňujeme žiakov a ich rodičov, že vstup do školského areálu vrátane multifunkčného ihriska je v čase mimo vyučovania a núdzového stavu prísne zakázaný. Objekt je monitorovaný kamerovým systémom a v prípade nerešpektovania tohto zákazu, bude videozáznam postúpený orgánom činným v trestnom konaní, nakoľko evidujeme aj prípady vandalizmu.

          • Výtvarná súťaž FĽAŠA JE NÁŠ SUPERHRDINA

          • Žiaci 3.B,  prvého oddelenia ŠKD a druhého stupňa našej školy sa zapojili svojimi prácami do výtvarnej súťaže Fľaša je náš superhrdina, organizovanej podnikom VETROPACK Nemšová. Táto súťaž deti upozorňuje na dôležitosť ochrany životného prostredia a upriamuje pozornosť na výhody využívania sklených obalov na balenie potravín a nápojov. Úlohou detí bolo nakresliť čo najviac superhrdinov chrániacich našu planétu pred nespratníkmi, ktorí ju zamorujú odpadkami. Držíme deťom palce, aby sa ich čo najviac dostalo medzi 10 najlepších vylosovaných a odmenených prác.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Tento rok sa naša škola zapája do tejto zbierky formou "Láskyplné Mikulášske balíčky". Ak sa chcete do tejto akcie zapojiť spolu s nami, pošlite po svojom dieťati niečo vhodné do balíčka, prípadne celý balíček. V balíčku by malo byť niečo sladké, niečo na zahriate (ponožky a pod.) a niečo od srdca. Zbierku "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" zastrešuje pani Monika Prosňanská (môžete pomôcť aj touto formou). Balíčky aj krabice budú odovzdané v CSS Lipovec v Hornom Srní. Ďakujeme :-)

          • Záložka do knihy spája školy

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Tému Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní spracovali žiaci štvrtého,  piateho a šiesteho ročníka. Záložky doplnili aj malou úlohou, v ktorej mali správne pospájať české a slovenské rozprávkové výrazy. Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami  a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Naším českým partnerom  aj tento rok boli žiaci zo základnej školy Brumov – Bylnice. V prípade priaznivej situácie by sme chceli v spolupráci pokračovať aj v iných projektoch.

          • Nezabúdame

          • Aj tento rok si naši žiaci na hodinách dejepisu pripomenuli  11. november 1918 - deň ukončenia I. svetovej vojny a pri pamätníku padlým občanom položili symbolickú kyticu kvetov.

          • Učíme sa pomáhať

          • Detský literárny časopis Slniečko je už dlhé roky súčasťou vyučovania slovenského jazyka a literatúry v 5.ročníku. Okrem čítania kvalitnej slovenskej detskej literatúry a formovania čitateľskej gramotnosti sa žiaci zapájajú aj do rôznych súťaží a aktivít. Tentokrát zareagovali na výzvu OZ SLNIEČKO NA CESTE, ktorej cieľom bolo potešiť choré deti na detskej chirurgii balíčkom pasteliek. Naši žiaci poslali deťom nielen pastelky, ale aj gumy a omaľovánky. Za odmenu dostala každá trieda ďakovný list, náučnú knižku aj slniečkovú omaľovánku. Najviac však žiakov potešila posledná veta ďakovného listu: Stal si sa ďalším slniečkom, ktoré pomáha iným!

          • OZNAM - Príspevok ZRŠ

          • Predsedníčka ZRŠ oznamuje, že príspevok na tento školský rok je možné odovzdať združeniu prostredníctvom triednych pani učiteliek v termíne od 15. do 19. novembra. Po tomto termíne už rodič bude musieť kontaktovať vedenie ZRŠ.

            Príspevok bol odsúhlasený dňa 26.10.2021 na celoškolskom ZRŠ vo výške 15,- € najstaršie dieťa, 7,- € druhé dieťa, 0,- € tretie dieťa na škole.

          • Trenčiansky robotický deň

          • Na začiatku novembra sa uskutočnil už 15. ročník Trenčianskeho robotického dňa, ktorého sa tradične zúčastnili aj žiaci našej školy. S projektom Lanovka získali Matej KebísekŠimon Hurák v kategórii Freestyle do 16 rokov 3. miesto. V kategórii Follower Easy  do 16 rokov obsadil Patrik Chlebana 5. miesto. Srňanská lanovka pútala pozornosť všetkých návštevníkov, takže získala aj špeciálnu cenu LIFTEC SK, s.r.o., ocenenie za tvorivosť, prácnosť a prezentáciu riešenia. Ocenení žiaci venovali veľa času a energie do uskutočňovania svojich nápadov. Na súťaži prezentovali pred odbornou porotou konštrukciu lanovky, program aj víziu do budúcnosti a vychutnali si svoje víťazstvo. Ďakujeme však aj starším žiakom robotického krúžku za spoluprácu v technickej časti a tešíme sa na tvorivé nápady mladších žiakov do budúcnosti.

          • Smerovník v našej školskej záhrade

          • Geografiu a techniku v praxi predviedli naši ôsmaci pod vedením vyučujúcich. V septembri navrhli zaujímavé geografické miesta v rámci Slovenska. V októbri v školskej dielni zhotovili smerovníky a dnes ich podľa azimutu upevnili v našej školskej záhrade. Smerovník neplní len okrasnú funkciu, ale zároveň vzdeláva. Vedeli ste, že Havaj ...

          • Odporúčanie

          • Na základe zhoršujúcej sa epidemickej situácie vedenie školy odporúča žiakom prekrytie horných dýchacích ciest aj  počas vyučovania.

          • Tekvičkobranie

          • Jeseň a tekvičky patria neodmysliteľne k sebe. Aj tento rok na našej škole prebiehalo už tradičné Tekvičkobranie (aj keď len v rámci ŠKD). Posledné dva októbrové týždne sa deti pustili do práce a prvé oddelenie ŠKD sa zmenilo na jesenné tvorivé dielne. Pod rukami detí sa tekvičky, cukety i zemiaky razom zmenili na ježkov, vtákov, slona, slimáka, pavúčie princezné, upíra či strašidelných členov kráľovskej rodiny. Z prírodného materiálu - z opadaných listov vytvorili deti prekrásne pestrofarebné kytičky, vrhli sa aj do aranžovania jesenných košíkov a tvorby jesenných dekorácií. A napokon sa pustili i do vyrezávania svetlonosov, ktorými vyzdobili a osvietili vestibul i vchod do školy posledné dni pred jesennými prázdninami. Jesennú atmosféru im pomohli dotvoriť i výtvarné práce detí z 1.B. Ako sa s touto výzvou deti popasovali, posúďte sami. Či sa im to podarilo si môžete pozrieť v galérii.