• Technická súťaž - Úspechy našich žiakov

          • Vo štvrtok 25. januára sa dvaja žiaci našej školy zúčastnili Technickej súťaže poriadanej Krajským centrom voľného času v Trenčíne v spolupráci so Strednou odbornou školou Pod Sokolicami v Trenčíne. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V kategórii A - ručné obrábanie kovov sa Fabio Jacinto umiestnil na 10. mieste. V kategórii B - elektronika Sebastián Šimák vysúťažil 1. miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • V stredu 25.1. sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťaž bola rozdelená do troch kategórií. Všetci recitátori sa na súťaž zodpovedne pripravili, porota však musela vybrať tých najlepších a rozhodla nasledovne:

            1. kat. – poézia: 2.miesto – Daniel Tadeáš Lipták, Natália Gažová, 3.miesto – Hanka Húserková

            1. kat. – próza: 1.miesto – Kiara Šubertová, 2.miesto – Diana Meščánková, 3.miesto – Marek Chovančík

            2. kat. – poézia: 2.miesto – Katka Blašková, 3.miesto – Adelka Liptáková, Klaudia Kovačovicová

            2. kat. – próza: 1.miesto – Lívia Hošová, 2.miesto – Nina Savková, 3.miesto – Ema Mikušová

            3. kat. – poézia: 2.miesto - Lilien Varčeková, 3.miesto – Ondrej Mikuš

            3. kat. – próza: 2.miesto – Alex Papiernik

            Víťazi jednotlivých kategórií postupujú do okresného kola a my im budeme držať palce, aby sa im darilo.

          • Školský ples - poďakovanie

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa postarali o prípravu školského plesu, pomohli s jeho realizáciou alebo jednoducho prijali pozvanie sa prísť zabaviť. Tí, ktorí sme tam boli vieme, že to stálo za to. 

          • Výsledky opakovanej voľby do Rady školy

          • V opakovanej voľbe do Rady školy boli zvolení nasledovní kandidáti:

            Ing. Monika Kovačovicová, pani Monika Prosňanská a Mgr. Silvia Ondrejičková

            Ďakujeme všetkým, ktorí prišli voliť a zvoleným kandidátom srdečne blahoželáme.

          • Opakovaná voľba člena Rady školy za rodičov žiakov ZŠ

          • V pondelok 15. januára 2024 sa bude konať opakovaná voľba člena Rady školy za rodičov žiakov ZŠ. Voľba prebehne vo vestibule ZŠ, kde budú pre rodičov pripravené hlasovacie lístky s menami kandidátov. Voliť je možné v čase od 14.00 do 15.30 hod. Pri voľbe treba dodržať nasledovné: za rodinu volí jeden člen (podpíše sa do prezenčnej listiny), na hlasovacom lístku KRÚŽKUJEME poradové číslo najviac 3 uchádzačov, hlasovací lístok vhadzujeme do urny, hlasovací lístok je neplatný, ak je na ňom kandidát označený krížikom, alebo ak sú na hl. lístku zakrúžkované viac ako 3 mená. Žiadame rodičov, aby prišli voliť.

            Mená kandidátov v abecednom poradí:

            1. Ing. Kovačovicová Monika

            2. Mgr.. Ondrejičková Silvia

            3. Prosňanská Monika

          • Školský ples

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            Rodičovské združenie si Vás dovoľuje pozvať na Školský ples s tématikou 80te a 90te roky. Veľmi nás poteší, keď oblečenie a účesy prispôsobíte môde týchto rokov. Vašou účasťou podporíte našu školu a teda hlavne NAŠE DETI. Zabavíme sa spolu a to nielen rodičia.Termín už budúci piatok 12.1.2024. ĎAKUJEME

          • Čakanie na Vianoce

          • Čakanie na Vianoce tento týždeň prvákom spríjemnili žiaci II. stupňa. Vo štvrtok Hanka Durasová a Paľko Matějka z 8.A prišli prečítať deťom rozprávky a zahrať na klavíri. V piatok im žiaci z robotického krúžku predstavili svojich vianočných robotov. Santov voz naplnili vlastnoručne zhotovenými darčekmi.

          • Enviro prednáška

          • V stredu 20. decembra lektori projektu NEPZ (Najbohatšie ekosystémy planéty Zem) priblížili našim žiakom problematiku ochrany dažďových pralesov. Prednáška a možnosť diskutovať mali medzi žiakmi veľký úspech bez rozdielu veku. Mnohí z nich pri príchode domov skúmali, ktoré výrobky obsahujú palmový olej. Monokultúrne pestovanie paliem, z ktorých sa tento olej získava predstavuje ničenie dažďových pralesov a ich prirodzených živočíšnych obyvateľov. Deti z ŠKD vytvorili edukačný plagát na túto tému. 

          • Volejbal dievčatá - postup do okresného kola

          • 20. decembra sme v našej športovej hale organizovali obvodné kolo vo volejbale dievčat. Turnaja sa zúčastnili 4 družstvá - ZŠ s MŠ Horné Srnie, ZŠ Hodžova, ZŠ Kubranská a Štátna ZŠ Nemšová. Našim hráčkam sa na turnaji darilo. Zaslúžene zvíťazili vo všetkých zápasoch 2:0 a postúpili do okresného kola.

          • Recepty starých mám

          • Tento rok sa nám podarilo v rámci krúžku p. Mačinovej prilákať do školy vychýrené srňanské pekárky pani Chlebanovú Martu, Kebískovú Teréziu, Kebískovú Katarínu, Oslancovú Martu, Lysáčkovú Stanislavu, Savkovú Antóniu, Naňákovú Máriu a Kebískovú Máriu. S našimi žiakmi sa podelili o ich osvedčené recepty, ktoré aj prakticky s deťmi vyskúšali.Za to im patrí veľká vďaka. A keďže aj my sa radi podelíme, ponúkame Vám tieto recepty aj s malou fotogalériou, ako má vydarený koláčik vyzerať. V týchto aktivitách plánujeme naďalej pokračovať, takže neváhajte a prihláste sa alebo nám dajte tip. recepty_2_Hela_(1)_(1)_(1).docx

          • Vianočný bazár a desiata

          • Milí žiaci,

            zajtra sa na našej škole bude konať bazár vianočných výrobkov spojený s tradičnou vianočnou desiatou, ktorú si budete môcť zakúpiť za symbolickú cenu. Na výber bude bohatá ponuka koláčikov (muffiny, medovníky, linecké), toasty a punč. Tešíme sa na vás!

          • Družinári rozdávali radosť v CSS Lipovec

          • Tento rok sme v predvianočnom čase mali s deťmi ŠKD plné ruky práce. Rozhodli sme sa obdarovať starkých v CSS Lipovec malým vianočným darčekom - stromčekom, aby každý z nich (aj tí, čo sú väčšinu času pripútaní na lôžku, mali svoj vlastný vianočný stromček). Deti vyrobili každému obyvateľovi i vianočný pozdrav a spoločne nacvičili krátky program zložený z básní, tanca a piesní. K deťom sa pripojili aj ich rodičia a zamestnanci školy a spoločne sme tak mohli doručiť do domova aj 4 veľké krabice s vecami, ktoré starkí najviac využijú alebo ktoré ich potešia, spríjemnia im život nielen počas sviatkov. Za to patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu jedno veľké ĎAKUJEM!

          • Voľba člena Rady školy

          • Dnešná voľba člena Rady školy za rodičov žiakov ZŠ nebola úspešná, nakoľko nebola prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. Voľbu bude nutné zopakovať. O jej termíne Vás budeme včas informovať.

          • Voľba člena Rady školy za rodičov žiakov ZŠ

          • V pondelok 18. decembra 2023 (zajtra) prebehne voľba člena Rady školy za rodičov žiakov ZŠ. Voľba prebehne vo vestibule ZŠ, kde budú pre rodičov pripravené hlasovacie lístky s menami kandidátov. Voliť je možné v čase od 13.00 do 16.00 hod. Pri voľbe treba dodržať nasledovné: za rodinu volí jeden člen (podpíše sa do prezenčnej listiny), na hlasovacom lístku KRÚŽKUJEME poradové číslo najviac 3 uchádzačov, hlasovací lístok vhadzujeme do urny, hlasovací lístok je neplatný, ak je na ňom kandidát označený krížikom, alebo ak sú na hl. lístku zakrúžkované viac ako 3 mená. Žiadame rodičov, aby prišli voliť, nakoľko pre platnosť volieb je potrebná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov.

            Mená kandidátov v abecednom poradí:

            1. Ing. Kovačovicová Monika

            2. Mgr.. Ondrejičková Silvia

            3. Prosňanská Monika

          • Florbal starší žiaci

          • Vo štvrtok 14. decembra sa naši chlapci zúčastnili florbalového turnaja starších žiakov v Nemšovej. Náš "mladý" výber tvorený prevažne zo žiakov 5. až 7.ročníka v silnej konkurencii 4 škôl dvakrát prehral a raz remizoval. Chlapci nazbierali cenné skúsenosti, ktoré využijú v budúcich rokoch súťaže.  Za reprezentáciu školy ďakujeme žiakom a taktiež  trénerovi R. Horečnému.

          • Plavecký výcvik

          • V prvom decembrovom týždni absolvovali naši štvrtáci a piataci plavecký výcvik pod vedením pána učiteľa Hrica a pána učiteľa Bartalosa. Výučba plávania prebiehala v bazéne na ZŠ Novomeského v Trenčíne. Cieľom výcviku bolo naučiť žiakov plávať a vybudovať v nich pocit istoty vo vodnom prostredí. Takmer všetci žiaci dokázali preplávať súvisle 25 m kraul a väčšina i znak. Teraz už je na každom z nich, aby naučené zručnosti ďalej upevňovali a rozvíjali vo svojom voľnom čase.

          • Karatista s dušou umelca

          • Milý, chytrý, kamarátsky, pekne kreslí, dobre stavia lego a nevymýšľa - takto opísali svojho spolužiaka Jožka Lukajku jeho kamaráti z triedy. Piatak Jožko sa narodil ako nepočujúci, a preto mu ako dvojročnému implantovali kochleárny implantát – načúvacie zariadenie. Jožko je výborný žiak, dobrý kamarát a výborný športovec. Od septembra 2022 sa aktívne venuje karate a za toto obdobie sa zúčastnil mnohých súťaží a získal množstvo ocenení. Držíme mu palce na ďalších súťažiach a veríme, že svojimi výsledkami motivuje k športu aj ďalších rovesníkov.

          • V technickej súťaži si naši žiaci vybojovali 1. miesto

          • Vo štvrtok 7. decembra  sa naši žiaci zúčastnili SOŠKÁRSKEHO päťboja spojeného s prezentáciou školy, ktorý už tradične organizuje SOŠ TECHNICKÁ DUBNICA NAD VÁHOM. Sebastián ŠimákFabio Alessio De Asuncao Jacinto súťažili v programovaní v Scratchi, výrobe jednoduchej súčiastky, zabavili sa s Kalčetom, Legom a otestovali projekt z elektronickej stavebnice Bofin. Zo šiestich družstiev Trenčianskeho kraja sme boli najlepší. Chlapci získali veľkú stavebnicu Lego Technik pre našu školu a pre seba praktické drobnosti.

          • Golfujeme v škole

          • Cieľom tohto projektu je ukázať žiakom golf prostredníctvom hry, ktorá je určená do vnútorných, aj do vonkajších podmienok – ide o SHORT GOLF. Naši druháci s náčiním prispôsobeným ich veku zažili nadšenie a radosť z odpálenia loptičky na cieľ a do diaľky. Vďaka mäkkým loptičkám a ľahkým plastovým paliciam ide o veľmi dostupnú a bezpečnú formu golfu. Golf je hra, ktorá sa dá hrať v škole, v telocvični a aj kdekoľvek v prírode. Súčasťou golfu je zdvorilé správanie, ktoré žiakov učí akceptovať pravidlá, rozvíja u nich komunikáciu so spoluhráčmi a učia sa vzájomnému porozumeniu.