• Pozvánka na VIANOČNÉ TRHY

          • Milí žiaci, rodičia a starí rodičia

            pri príležitosti blížiacich sa Vianoc a sviatku sv. Mikuláša, Vás srdečne pozývame na obecné vianočné trhy, ktoré sa budú konať už tento piatok 8. decembra v parku. Nájdete tam aj stánok s výrobkami našich žiakov, ktorí si pre Vás pripravili široký výber vianočných dekorácií: anjeliky, stromčeky, gule na stromček, drevené dekorácie, ale aj voňavé medovníky a punč. Tešíme sa na vás!

          • Deti a architektúra

          • Každoročne sa žiaci našej školy zúčastňujú výtvarnej súťaže Deti a architektúra poriadanej a.s. Cemmac. Víťazné práce zdobia ich firemné kalendáre. Tento rok si v piatok 1. decembra ocenenie prevzali Vaneska Vulgánová, Eliška Šimíková, Nelka Makovcová, Zoja Martonová, Laura Kristínová, Anetka Chmelinová, Ninka Bahnová a Vanda Karcolová. Srdečne blahoželáme. Naši tretiaci a tanečnice zo ZUŠ Nemšová sa postarali o zábavu a veselý program.

          • Týždeň vedy a techniky

          • Týždeň vedy a techniky na Trnavskej univerzite bol pre našich žiakov prínosný hneď dvakrát. Začiatkom novembra si ôsmaci a deviataci preverili v laboratóriách svoje vedomosti a zručnosti z chémie. Vyplnili vedomostný testík a zo správnych odpoveďových lístkov vyžrebovali budúci učitelia chémie práve našich dvoch žiakov 8. A triedy Tomáša Galku Samuela Papiernika. Odmenou pre nich boli zaujímavé knihy z oblasti vedy a techniky. Žrebovanie si môžete pozrieť: https://youtu.be/cHulKr0vpcw

          • Florbal dievčatá

          • Utorok 28. novembra sa naše staršie žiačky zúčastnili Obvodného kola vo Florbale. V trojčlennej skupine ZŠ Janka Paľu Nemšová a ZŠ Na Dolinách Trenčín sme odohrali po 2 zápasy s každým a obsadili konečné 2. miesto. Hodnotenie kapitánky:"Hrali sme dva zápasy s Nemošovou, ktoré sme síce prehrali, ale som na baby pyšná, že sa nevzdávali a dali 3 góly. S Trenčínom sme vyhrali obidva zápasy, hrali sme super, nahrávali sme si a potom tam padali góly.Chcem pochváliť našu brankárku Didi ktorá vychytala aj nemožné. Aj keď sme síce s Nemšovou prehrali 3:6  je to super výkon proti Majsterkám Slovenska." Klaudia Kovačovicová 6.A

          • Zdravý olovrant v ŠKD

          • Táto akcia sa stáva už tradíciou v školskom klube a nesmela chýbať ani tento rok. Deti sa naň tešili už od polovice októbra, kedy  ku Svetovému dňu zdravej výživy pripravili nástenku a výstavku ovocia a zeleniny vo vestibule školy a rozprávali sa v klube o význame zdravej výživy. V piatok 10. novembra sa rozdelili na dve skupiny. Mladšie deti z ŠKD1 pripravili očká s chutnými zdravými nátierkami a ozdobili ich zeleninou. Staršie deti z ŠKD2 sa následne vrhli do prípravy a aranžovania ovocných tanierov. Potom si spoločne pochutili na týchto vlastnoručne pripravených dobrotách. Naviac si doplnili aj informácie o význame vitamínov, vlákniny a bielkovín v potrave. Veľká vďaka patrí aj rodičom detí, ktorí sa spolupodieľali na jeho príprave. Viac nájdete vo fotogalérii.

          • Tekvičkobranie v ŠKD

          • Aj túto jeseň sa školský klub detí zaplnil tekvičkami rôznych tvarov a farieb. Deti nezaháľali a prírodné materiály sa kreatívne menili pod ich rukami. Z opadaných listov vyrobili krásne jesenné kytice. Tekvičky premenili na rozprávkové postavičky, koč pre Popolušku, zemiaky a gaštany na ježkov. Svojimi výtvormi a prácami starších žiakov vyzdobili vestibul našej školy. Ako sa im to podarilo môžete posúdiť sami.

          • Beseda s autorkou knihy Valentínka a splnený sen

          • Napísať knihu pre deti nie je len taká bežná vec. Preto nás veľmi teší, že sa to podarilo našej bývalej žiačke Patrícii Tallovej a v stredu 15. novembra prijala pozvanie na besedu v našej školskej knižníci. Okrem predstavenia knihy a čítania z nej, zodpovedala na všetky zvedavé otázky našich prvákov a druhákov. Touto cestou jej chceme popriať veľa ďalších tvorivých nápadov a vydaných kníh.

          • Olejko chráni prírodu

          • Projekt je zameraný na triedenie a zber použitého oleja z domácností našich žiakov, zamestnancov a školskej jedálne. Ponúkame možnosť triediť tento druh odpadu priamo na našej škole, takto uľahčíme cestu k triedeniu a odovzdaniu použitého oleja, ktorý za iných okolností prírodu zaťažuje a znečisťuje. Aby použitý olej neskončil vyliaty v prírode, v spolupráci s Olejkom budeme tento olej z našej školy zbierať, aby sa z neho stalo biopalivo. Použitý kuchynský olej v uzatvorených plastových fľašiach vhoďte do oranžovej zbernej nádoby, ktorá je umiestnená na schodisku pri vchode do jedálne. Nádobu bude odpadová spoločnosť vyvážať na mesačnej báze. Týmto projektom chceme ukázať mladej generácii, že každý z nás môže prispieť k ochrane životného prostredia jednoduchými a možno navonok malými, ale účinnými krokmi, ktoré vo veľkom meradle učinia dobrú vec.

          • Týždeň vedy a techniky s chémiou na Trnavskej univerzite

          • Deviataci a ôsmaci navštívili v utorok 7. novembra Trnavu. „Krotenie živlov“ v chemickom laboratóriu s budúcimi učiteľmi chémie Pedagogickej fakulty TU v Trnave žiakov zaujalo a s chuťou sa pustili do pripravenej výskumnej činnosti. V krátkom teste potvrdili získané vedomosti. Mesto Trnava je malým Rímom Slovenska. Po návšteve historickej časti radnice a s ňou spojeného väzenia sme navštívili najznámejší kostol Baziliku sv. Mikuláša a uctili sme si milostivý obraz Trnavskej panny Márie.

          • Hravá BIOLÓGIA

          • Žiaci 9. ročníka si v rámci hodín biológie osvojili nové poznatky o stavbe našej Zeme. Nové vedomosti preniesli aj do praxe. Vo dvojiciach vytvorili svoje originálne zemegule. 

          • Cesta do PRAVEKU

          • V stredu 8. novembra sa naši druháci ocitli v PRAVEKU. Na svoju otvorenú hodinu dejepisu ich pozvali žiaci VI.A triedy. Na ceste do praveku tak mohli stretnúť pravekých lovcov, mamuty, šamanov, umelcov i ženy, ktoré sa starali o oheň a spracúvali mäso. Šiestaci druhákom porozprávali o spôsobe života, love, rituáloch i spôsobe pochovávania. Tiež im ukázali praveké nástroje, ktoré si sami vyrobili. Niektorí druháci si mohli vyskúšať aj výrobu keramiky. Šiestaci si takýmto spôsobom zopakovali tematický celok pravek a zároveň ukázali výbornú tímovú spoluprácu.

          • 11. november - Deň vojnových veteránov

          • Aj tento rok si deviataci na hodinách dejepisu pripomenuli 11. november 1918 - koniec 1. svetovej vojny.  Pamiatku 28 mužov z Horného Srnia si uctili položením kvetov pri pamätníku na miestnom cintoríne. Vanesa Vulgánová a Nikola Jantošovičová pri tejto príležitosti pripravili pre žiakov školy nástenku, ktorá pripomína 11. november ako celosvetový Deň vojnových veteránov alebo Deň červených makov.

          • Deň JABLKA

          • Posledný októbrový týždeň žiaci 1. stupňa oslávili Deň jablka zaujímavými aktivitami na rôznych vyučovacích hodinách. Dozvedeli sa zaujímavosti o jablku a jeho dôležitosti pre zdravie. V závere nechýbala ani ochutnávka prinesených jabĺk.

          • Futbal - obvodné kolo

          • V stredu 25. októbra sa chlapci 5.a 6.ročníka zúčastnili Obvodného kola vo futbale. Po remíze so ZŠ Svinná a prehre so ZŠ Východná obsadili 3. miesto.

            Ani dievčatá sa nedali zahanbiť a vo štvrtok 26. októbra zabojovali vo futbale aj ony. V prvom zápase prehrali proti domácej ZŠ Hodžova 1:4. V druhom zápase vyhrali 1:0 nad ZŠ Horná Súča. Obsadili tak konečné 3. miesto. Za reprezentáciu školy im ďakujeme.

          • Október - mesiac úcty k starším

          • Mesiac október patrí starkým. Deti z ŠKD ani tento rok nezabudli na starkých v CSS Lipovec a pripravili pre nich malý darček, ktorý im osobne odovzdali minulý piatok a vyčarili úsmev na ich perách.

            Okrem toho sa PRVÁCI z ŠKD1 v tomto mesiaci zapojili aj do výtvarnej súťaže organizovanej CVČ Trenčín s názvom „Babka, dedko, ľúbime Vás“. Odoslané obrázky znázorňovali ako najradšej trávia spoločné chvíle so svojími starkými. Všetci im držíme palce, aby sa ich práce páčili hodnotiacej porote.

          • Informácia pre zákonných zástupcov žiakov

          • PZ SR realizuje v rámci svojich preventívnych aktivít plnenie úloh v súvislosti s ochranou mäkkých cieľov na školách. V tejto súvislosti je v prípade zistenia podozrenia z protiprávneho konania určený kontaktný policajt:

            nstržm. Barbora Tretinárová, OO PZ Nemšová, tel. 0961 203955 barbora.tretinarova@minv.sk

          • Trenčianske hodiny - školské kolo

          • Aj tento rok mali naši žiaci možnosť prezentovať svoj spevácky talent. Víťazmi jednotlivých kategórií sa stali:

            I. kat. Kiara Šubertová 2.A, Patrícia Štefaničáková 3.A, Miško Lipták 3.A, Tomáš Húserka 2.B

            II. kat. Katka Blašková 5.A, Larka Papierniková 4.A, Ema Prokopenská 5.A, Daniel Tadeáš Lipták 4.A

            III. kat. Ondrej Mikuš 7.B, Ema Kašlíková 7.A, Marek Fabuš 7.B, Kateryna Hanych 7.B

            Víťazom srdečne blahoželáme!